ΧοροθεραπείαΔραστηριότητες ΕκπαίδευσηLinksΜέληΕπικοινωνίαEnglish
Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος - Greek Association of Dance Therapists

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


 
Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος - Greek Association of Dance Therapists

Σεμινάρια Χοροθεραπείας 2019


H Συμβολή των Τεχνών στη Θεραπεία της Κατάθλιψης
Βιωματικές Προτάσεις Βασισμένες σε Ερευνητικά Αποτελέσματα
Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 12.00-20.00

Βαλαωρίτου 6, Θεσσαλονίκη
www.tosohoro.com

Το βιωματικό εργαστήριο συντονίζει η καθηγήτρια Βίκη Κάρκου, Edge Hill University, Ormskirk, UK


Οι τέχνες χρησιμοποιούνται με ποικίλους τρόπους σε πολλές μορφές ψυχοθεραπείας. Στις θεραπείες μέσω τεχνών, οι τέχνες έχουν κεντρικό ρόλο ως το κύριο μέσο για θεραπευτικά αποτελέσματα (Παπαδημητρίου, Λάμπρος, Μαραβέλης, Γιαννούλη 2019). Οι θεραπείες μέσω τεχνών προτείνουν λύσεις αντιμετώπισης του προβλήματος (Zubala and Karkou 2018), και υποδεικνύουν θεραπευτικά αποτελέσματα (Karkou, Aithal, Zubala and Meekums 2019) που σταδιακά αποκτούν παρόμοια βαρύτητα με αποτελέσματα απο λεκτικές θεραπευτικές προσεγγίσεις, όπως συμπεριφοριστικές, ανθρωπιστικές και ψυχαναλυτικές.
Το ερευνητικό έργο που θα εξερευνήσουμε σ’ αυτό το βιωματικό σεμινάριο έχει γίνει στο Πανεπιστήμιο Edge Hill σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Salford, το Πανεπιστήμιο του Cambridge και το Εθνικό σύστημα Υγείας του Greater Manchester, και προτείνει κάποιες θεραπευτικές χρήσεις των θεραπειών μέσω τεχνών για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης μέσα στο θεραπευτικό πλαίσιο. Το υλικό είναι βασισμένο σε συστηματική σύνθεση αποτελεσμάτων από έρευνες που εξερεύνησαν βοηθητικούς παράγοντες για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης μέσα από πολλές διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις (Parsons et al. 2019) και στα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή και εκτίμηση αυτής της νέας θεραπείας. Το σεμινάριο είναι ανοικτό σε ψυχοθεραπευτές μέσω τεχνών (δηλ. μέσω εικαστικών τεχνών, μουσικής, δράματος και χοροκίνησης), όπως και σε ψυχοθεραπευτές και ψυχολόγους λεκτικών προσεγγίσεων.

Κόστος συμμετοχής 40 ευρώ
Για την κράτηση θέσης είναι απαραίτητη η καταβολή ολόκληρου του ποσού συμμετοχής
προθεσμία καταβολής 20 Δεκεμβρίου 2019
πληροφορίες tosohoro@gmail.com
6972131847 Αγγελική Μπιτζαράκη
Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα : https://artsfortheblues.com/


«Αυτό που φέρεις μέσα σου ακόμα και κρυμμένο πάντα μπροστά σου βρίσκεται»: Χοροθεραπεία

Κυριακή 15.12.2019 ώρα: 11:00-15:00
στο Shantom, Πολυχώρος Πολιτισμού και Τεχνών στο Χαλάνδρι

Συντονίζει: Λήδα Shantala Χοροθεραπεύτρια G.D.T.R. Sr, απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης (Dipl. Licence ès Lettres, Paris III Sorbonne), χορογράφος, χορεύτρια, καθηγήτρια ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ καθώς και Raja Yoga, ιδρύτρια του Πολυχώρου Πολιτισμού και Τεχνών Shantom «Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala».

«Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις, αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου, αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου». Γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα για μας. Ακόμα και αυτά τα λίγα, σπάνια είναι αποτέλεσμα συνειδητής έρευνας και κατασταλάγματος. Οι περισσότερες πεποιθήσεις, τα πιστεύω και οι συγκινήσεις μας βρίσκονται εκεί για άγνωστους λόγους από εμάς, από στιγμές που δεν θυμόμαστε, ιδωμένα και βιωμένα μέσα από το φίλτρο των υποκειμενικών μας προγραμμάτων ζωής. Με τη χοροθεραπεία θα φωτίσουμε το μυστικό σενάριο που φέρνει γεγονότα ζωής και προσωπικές συγκινήσεις μαζί και μέσα από το συνειδητό αυτό βίωμα θα απελευθερωθούμε από την αναγκαστική επανάληψη επώδυνων καταστάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Χώρος διεξαγωγής: Πολυχώρος Πολιτισμού και Τεχνών Shantom Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας (στάση μετρό Χολαργός), 152 31 Κάτω Χαλάνδρι
web: www.shantom.gr
τηλ: 210-6717529
e-mail: info@shantom.gr
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Παρασκευή 13.12.2019 στη Γραμματεία του Shantom Τρίτη & Πέμπτη 10.30-13.30 Δε έως Παρ. 18.00-22.00


Με Κίνηση και Φροντίδα
18 & 19 Ιανουαρίου 2020

Ένα βιωματικό σεμινάριο που αφορά στην προσωπική φροντίδα του θεραπευτή / συντονιστή / εμψυχωτή / δασκάλου, καθώς και στις πηγές στήριξης του, χρησιμοποιώντας αρχικά την κίνηση σαν εκφραστικό μέσο.

Στο διήμερο αυτό σεμινάριο θα αντλήσουμε στοιχεία απο τη χοροκινητική θεραπεία και την ενεργητική φαντασία (C. G. Jung), ενώ θα πειραματιστούμε ταυτόχρονα με εικαστικά υλικά, αλλά και με το στοιχείο του ήχου. Ταυτόχρονα θα αντλήσουμε υλικό απο το μοντέλο των ‘’5 Kατευθύνσεων’’ το οποίο αναφέρεται στο βιβλίο των Laura van Dernoot Lipsky & Connie Burk, ‘’Trauma Stewardship’’ με τη πρόθεση να παραμείνουμε δημιουργικά ανοιχτοί σε προσεγγίσεις και πρακτικές που αφορούν στη φροντίδα Εαυτού.

Συντονίζει η Γεωργία Αρώνη, Χοροθεραπεύτρια BTD, GDTR Sr. Στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας ‘ Το Αθυρμα’.

Πληροφορίες και Εγγραφές: Α. Μαντζουράκη 14, ΤΚ 115 24, Νέα Φιλοθέη, Αθήνα / Τηλ. +30 210 69 21 162 / Email: info@playtherapy.gr
http://www.playtherapy.gr/2019-2020/
Εισαγωγή στη Χοροθεραπεία με την Κωνσταντία Σταύρου
με θέμα "Ταξιδεύοντας στο σώμα μας..."

Τρίωρο εισαγωγικό εργαστήριο Χοροθεραπείας, που περιλαμβάνει θεωρία της Χοροθεραπειας και δύο κινησιολογικές ασκήσεις κι έχει ως στόχο τη γνωριμία με την τεχνική της Χοροθεραπείας. Το εργαστήριο θα ακολουθήσει μια σειρά εργαστηρίων Χοροθεραπειας.

Όλα τα εργαστήρια θα έχουν συγκεκριμένη θεματολογία και θα είναι αυτοτελή, αλλά η παρακολούθησή ολόκληρου του κύκλου θα δώσει μια πιο ολοκληρωμένη χοροθεραπευτική εμπειρία.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες και φοιτητές Ψυχικής Υγείας, εναλλακτικούς θεραπευτές, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, χορευτές, όσους-ες παρακολουθούν το Εκπαιδευτικό Χοροθεραπείας και σε όλους τους ενήλικες, που αγαπούν το χορό και θέλουν να γνωρίσουν μια άλλη διάσταση της κίνησης και έναν άλλο τρόπο αυτογνωσίας, αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης.

Ημερομηνία: 23 Νοεμβρίου 2019 Ώρα: 16.00- 19.00 Χώρος διεξαγωγής: Matey Dance Studio, Πορφυρίωνος 1, Μαρούσι Πληροφορίες- δήλωση συμμετοχής Κωνσταντία Σταύρου, tel.: 697 089 38 10, e- mail: kstavrou1@hotmail.com
Facebook«Η σιωπή του σώματος» : Χοροθεραπεία

HMEΡOMHNIA 24.11.2019 ώρα 11:00-15:00 στο Shantom, Πολυχώρος Πολιτισμού και Τεχνών στο Χαλάνδρι

Συντονίζει: Λήδα Shantala Χοροθεραπεύτρια G.D.T.R. Sr, απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης (Dipl. Licence ès Lettres, Paris III Sorbonne), χορογράφος, χορεύτρια, καθηγήτρια ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ καθώς και Raja Yoga, ιδρύτρια του Πολυχώρου Πολιτισμού και Τεχνών Shantom «Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala».

Όταν μέσα μας υπάρχουν “θόρυβοι”, το ψυχικό μας περιβάλλον ταράζεται και φορτίζει αρνητικά την καθημερινότητα μας. Ο κόσμος όπως τον αντιλαμβανόμαστε, δεν είναι παρά η αντανάκλαση της εξωτερικής πραγματικότητας μέσα στον εγκέφαλό μας, στο νου και στην καρδιά μας. Για να υπάρξει αυτή η προβολή, υπάρχει μέσα μας μία ψυχονοητική οθόνη η οποία συνήθως είναι χρωματισμένη από εμπειρίες, σκέψεις και εικόνες του παρελθόντος. Αυτά τα απομεινάρια επάνω στην εσωτερική οθόνη αλλοιώνουν τις τρέχουσες προσλήψεις, διαστρεβλώνουν την αίσθηση της πραγματικότητας και οδηγούν σε λανθασμένη και συναισθηματικά φορτισμένη κατανόηση του τι συμβαίνει. Με τη χοροθεραπεία θα διακρίνουμε και θα αφουγκραστούμε αυτά τα νοσογόνα φίλτρα που φέρουμε μέσα μας –συχνά από τις απαρχές της ύπαρξής μας. Μέσα από τη χοροκινητική διαδικασία θα βυθιστούμε πέρα από τη γνωστή περιοριστική ζώνη πρόσληψης και αίσθησης, μέσα σε πλούσιες ψυχικά περιοχές, απ’ όπου αναβλύζει δημιουργική γαλήνη και σιωπή.

Για περισσότερες πληροφορίες: Χώρος διεξαγωγής: Πολυχώρος Πολιτισμού και Τεχνών Shantom Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας (στάση μετρό Χολαργός), 152 31 Κάτω Χαλάνδρι web: shantom.gr τηλ: 210-6717529 e-mail: info@shantom.gr Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Παρασκευή 22.11.2019 στη Γραμματεία του Shantom Τρίτη & Πέμπτη 10.30-13.30 Δε έως Παρ. 18.00-22.00α' εκδηλωση
«Η φωνή σου… Η κίνησή σου…»

Εργαστηριακός Κύκλος 8 συναντήσεων
Με την Κωνσταντία Σταύρου, Χοροθεραπεύτρια- Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας
Και την Αιμιλία Σεληνίδου, Music Coach - Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας

«Η φωνή σου έχει κίνηση και το σώμα σου τραγούδι»
Σώμα, κίνηση, φωνή, τραγούδι, σιωπή, μουσική, έκφραση, εαυτός.
Λέξεις/ έννοιες, που θα πραγματευτεί το εργαστήριο αυτό.
Το σώμα έχει τη δική του φωνή. Η φωνή κινεί. Το κινούμενο σώμα μιλάει.
Κόσμοι εσωτερικοί, μέσα από την κίνηση και τη φωνή, εκφράζονται και παίρνουν μορφή.
Σε αυτόν τον εργαστηριακό κύκλο θα δουλέψουμε άλλοτε με τη φωνή ως εργαλείο κίνησης, διεκδίκησης και ανανέωσης του σώματος κι άλλοτε με την κίνηση ως εργαλείο έκφρασης του τραγουδιού, που κρύβει μέσα του το σώμα. Θα αφηγηθούμε με την κίνηση και τη φωνή μας το τραγούδι του εαυτού μας.
Ένας εργαστηριακός κύκλος δημιουργικής έκφρασης και προσωπικής ανάπτυξης, που χρησιμοποιεί τις τεχνικές της Χοροθεραπείας (DMT), σε συνδυασμό με σύνθεση των μεθόδων Voice Sound Bath, Dalcroze Eurhythmics και Music Psychology.

Κάθε Δευτέρα 18.00- 20.00 για 8 συναντήσεις.
Έναρξη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου
Λήξη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου

Χώρος Διεξαγωγής: A - Music,
Δημ. Γούναρη 119, 4ος όροφος, Άνω Γλυφάδα

Πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων:
Κωνσταντία Σταύρου, 697 089 38 10.
Αιμιλία Σεληνίδου, 697 76 26 540
Facebook


β' εκδήλωση
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ με την Κωνσταντία Σταύρου

"Αλλάζοντας την κίνησή μας, αλλάζουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε, σχετιζόμαστε, συμπεριφερόμαστε, πράττουμε."
Εισαγωγική συνάντηση διάρκειας δύο ωρών με στόχο την γνωριμία με την τεχνική της Χοροθεραπείας και τη δημιουργία ομάδας, που θα πραγματοποιεί εβδομαδιαίες συναντήσεις κάθε Παρασκευή 18.00- 19.30.
Περιλαμβάνει θεωρία της Χοροθεραπείας και μια βιωματική εμπειρία.
Κόστος 20 ευρώ. Info 697 089 38 10. Κρατήστε άμεσα τη θέση σας.

Εκδήλωση
Ομάδα Χοροθεραπείας


Εργαστήριο Χοροθεραπείας Εξερευνώντας τον Λαβύρινθο: προς τα μέσα και προς τα έξω

youtube.com

Το σώμα και η κίνησή του.
Το σώμα είναι η υλική παρουσία του Εαυτού μας και βρίσκεται σε διαρκή εσωτερική και εξωτερική κίνηση. Στη ζωή μας η κίνησή μας διαμορφώνεται απο περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς, συναισθηματικούς παράγοντες κα. Εμείς, επίσης, εστιάζουμε την προσοχή μας σε συγκεκριμένες κινητικές δυνατότητες ενώ παραμερίζουμε άλλες. Συχνά σταματούμε να δοκιμάζουμε και να πειραματιζόμαστε. Έτσι έχει δομηθεί ένας τρόπος με τον οποίο εκφραζόμαστε, συνδεόμαστε με το περιβάλλον και τους άλλους αλλά και με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ο Λαβύρινθος.
Ο Λαβύρινθος είναι ένας τόπος και ένα σύμβολο. Στο εργαστήριο θα τον εξερευνήσουμε μέσα απο το κινούμενο σώμα μας. Θα μας υποστηρίξει ως ένα ασφαλές δοχείο που προάγει την ενδοσκόπηση και την αυτο-ανακάλυψη. Θα τον χρησιμοποιήσουμε ως μεταφορά για το ταξίδι της ζωής και της μεταμόρφωσης.
Σε ένα περιβάλλον ελευθερίας, αποδοχής, σεβασμού και δημιουργικότητας θα δώσουμε την ευκαιρία στο σώμα μας να γίνει ένας πιο ελεύθερος αγωγός με τον εαυτό και τον κόσμο. Θα εστιάσουμε στη βιωματική εξερεύνηση πτυχών του εαυτού και των σχέσεων, στην ενεργή φυσική παρουσία και τις βαθιές συνδέσεις με το σώμα μας, στην αναγνώριση και διάνθιση της σχέσης με τον εαυτό και τους άλλους, στην υποστήριξη της αλληλεπίδρασης και στην ανάπτυξη της ενσυναίσθησης.
Ο τρόπος δουλειάς στηρίζεται στη Χοροθεραπεία (Laban Movement Analysis (LMA), αυθεντικής κίνησης, χρήσης συμβολισμού, αυτοσχεδιασμού, σωματικής επίγνωσης κ.α) μέσα στο πλαίσιο της Παρεμβαίνουσας μη-Κατευθυντικής Εμψύχωσης και Ψυχοθεραπείας (NDI). Η προσέγγιση είναι συνεπής και συστηματική ως προς τη δημιουργία συνθηκών ανθρώπινης σχέσης, θετικής επικοινωνίας, κλίματος αποδοχής, εμπιστοσύνης και συνεργασίας επιδιώκοντας συνεχώς την ανάδυση, έκφραση και υλοποίηση των υπαρχόντων επιθυμιών των συμμετεχόντων. Η εστίαση θα είναι πάνω στη διαδικασία της προώθησης της προσωπικής ευημερίας και της ενθάρρυνσης για μάθηση και προσωπική ανάπτυξη.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε ανθρώπους που εμπλέκονται σε χώρους ψυχικής και σωματικής υγείας, τέχνης, εκπαίδευσης, φοιτητές και σε όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τον τρόπο που ζουν και κινούνται σε αυτόν τον κόσμο.

Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία χορού ή ομάδας ψυχοθεραπείας.

Ανοιχτές συναντήσεις γνωριμίας: Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, 02 και 09 Οκτωβρίου στις 19.30-21.30
Κόστος ανοιχτής συνάντησης :10 ευρώ
Απαιτείται κράτηση θέσης τουλάχιστον δύο μέρες πριν απο κάθε ανοιχτή συνάντηση.
Πληροφορίες και κράτηση θέσης: tosohoro@gmail.com ή στο 6972131847 (Αγγελική Μπιτζαράκη)
Ημέρες και Ώρες Εργαστηρίου: κάθε Τετάρτη 19.30-21.30 απο 16 Οκτωβρίου 2019 μέχρι 17 Ιουνίου 2020
Χώρος διεξαγωγής: το Σώχωρο, Βαλαωρίτου 6, 6ος όροφος, www.tosohoro.com


Νους & σώμα στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία κύκλος βιωματικών σεμιναρίων


Πώς εκφράζεται σωματικά μία ιδέα, μία εικόνα, ένα συναίσθημα, μία σκέψη, μία σχέση; Πού νιώθω τα συναισθήματα στο σώμα μου; Πώς η κίνηση μου τροφοδοτεί τη σκέψη μου και αντίστροφα; Πώς μπορεί η κίνηση να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βιώνω τον εαυτό μου και το περιβάλλον μου; Ο ανθρώπινος νους “κατοικεί” όχι μόνο στον εγκέφαλο και το νευρικό μας σύστημα αλλά σε ολόκληρο το σώμα και στον χώρο μεταξύ μας, στον χώρο των σχέσεων και της κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Στις συναντήσεις μας θα διερευνήσουμε την αμφίδρομη σχέση νου και σώματος μέσα από την προσέγγιση της Χοροκινητικής Θεραπείας (Dance Movement Therapy). Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Χοροκινητική Θεραπεία, στρέφοντας την προσοχή στο σώμα και στις κινητικές του εκδηλώσεις.

Κάθε σεμινάριο είναι αυτόνομο, μπορείτε να παρακολουθήσετε και τα τρία σεμινάρια του κύκλου ή κάθε ένα ξεχωριστά.
Τις συναντήσεις θα συντονίσουν οι Τόνια Δάκου και Έλενα Καραμπούλα.

Ημερομηνίες: 12/10, 23/11 και 14/12 2019
Ώρα: 17.00-20.00
Κόστος: 35€/σεμινάριο ή 85€ και για τα τρία σεμινάρια.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο info@kinosfera.gr
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6948272658 και 6977976645 και στην ιστοσελίδα kinosfera.grΕπιμορφωτικός Κύκλος Αυθεντικής Κίνησης:Παρουσία και Διεύρυνση Θεσσαλονίκη 2019-2020

Η Αυθεντική Κίνηση είναι μια ιδιαίτερη πρακτική που γεννήθηκε στους κόλπους της χοροκινητικής θεραπείας και αποτελεί μια παραλλαγή της διαδικασίας που ο C. G. Jung ονόμασε ενεργητική φαντασία. H βασική της φόρμα περιλαμβάνει τη σχέση ενός ‘κινούμενου’ και ενός ‘μάρτυρα’ της κίνησης μέσω της οποίας και οι δύο καλούνται να παραμείνουν παρόντες με τον αυθεντικό εαυτό τους, καλλιεργώντας την ποιότητα της προσοχής και της παρουσίας τους. Η φόρμα ασκείται μέσα από ποικίλα σχήματα όπως δυάδες, τριάδες, ανοιχτό κύκλο… Η άσκηση στην πρακτική της Αυθεντικής Κίνησης οδηγεί το βλέμμα να διαπεράσει τους περιορισμούς που θέτει η κριτική ενώ, παράλληλα, παρέχει ένα υποστηρικτικό δοχείο μέσα στο οποίο η κίνηση μπορεί να ανθίσει ανενόχλητη.
Υιοθετήθηκε από θεραπευτές, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες που ασχολούνται με τον άνθρωπο, ως μια διαδικασία μέσα από την οποία μπορούν να διευρύνουν τα όρια του επαγγελματικού τους ρόλου καθώς και από το ευρύ κοινό ως μέσο προσωπικής ανάπτυξης και συνειδητότητας.

Ο επιμορφωτικός κύκλος απευθύνεται σε:
-επαγγελματίες και φοιτητές από τους χώρους της Ψυχικής Υγείας, της Τέχνης, της Εκπαίδευσης οι οποίοι επιθυμούν να διερευνήσουν τη φόρμα της Αυθεντικής Κίνησης και τις δυνατότητες ενσωμάτωσής της στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους (διδασκαλία, θεραπεία, ολοκλήρωση καλλιτεχνικών projects)
-άτομα τα οποία επιθυμούν να ασκηθούν και να εμβαθύνουν στη συγκεκριμένη πρακτική ως διεργασία προσωπικής ανάπτυξης
Δίνεται αναλυτική βεβαίωση παρακολούθησης.
Για την παρακολούθηση του κύκλου δεν απαιτείται εμπειρία χορού.


Οργάνωση: το Σώχωρο, Βαλαωρίτου 6, Θεσσαλονίκη, www.tosohoro.com Αγγελική Μπιτζαράκη.

Συντονίζουν οι: Γεωργία Αρώνη, Χοροθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια, BTD, GDTR Sr και Έλλη Κήτα, Ψυχολόγος, Παιδαγωγός, Χοροθεραπεύτρια, PhD, GDTR Sr

Συναντήσεις
02 & 03 Noεμβρίου 2019 Εισαγωγική Συνάντηση Γνωριμίας ανοιχτή σε όλους
25 & 26 Ιανουαρίου 2020
07 & 08 Μαρτίου 2020
23 & 24 Μαϊου 2020
11 & 12 Ιουλίου 2020
Ώρες: Σάββατο 11:00-18:00 & Κυριακή 10:00 -17:00
Σύνολο Ωρών: 70
Η ομάδα θα κλείσει και δε θα δέχεται νέες συμμετοχές μετά τη 2η συνάντηση

Κόστος συμετοχής:
Κόστος πρώτης εισαγωγικής συνάντησης Noεμβρίου: 100 Ευρώ, Φοιτητές 80 Ευρώ
Κόστος υπόλοιπων 4 συναντήσεων : 480 Ευρώ , Early Bird έως 30. 11. 2019 440 Eυρώ
Φοιτητές : 400 Ευρώ για το κόστος των 5 συναντήσεων * περιορισμένος αριθμός θέσεων
Δηλώσεις ενδιαφέροντος μέχρι τις 30.08.2019 / Αγγελική Μπιτζαράκη movementdancetherapy@gmail.com
Δηλώσεις συμμετοχής με κατάθεση προκαταβολής (50 Ευρώ) και αποστολή σύντομου βιογραφικού μέχρι τις 30.09.2019

 

 


 • Πού μπορείτε να κάνετε χοροθεραπεία
  Περισσότερα...

 • Πατήστε εδώ για να δείτε τη σελίδα του Facebook της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος

 • Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Χοροθεραπείας
  Το τριετές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Χοροθεραπείας, που εκπονείται από την Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Κριτήρια όπως έχουν οριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Χοροθεραπείας . Είναι ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Χοροθεραπεία, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, που προσφέρει επάρκεια προσόντων για την άσκηση του επαγγέλματος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική κατάρτιση στην Πρωτόγονη Έκφραση (Expression Primitive) και τη Χοροκινητική Θεραπεία (Dance Movement Therapy), θεωρητικά μαθήματα εισαγωγής στις επιστήμες της ψυχικής υγείας, εισαγωγή στις θεραπείες μέσω τεχνών, ανατομία, εισαγωγή στην επιστημονική έρευνα και εποπτευόμενη πρακτική άσκηση. Πληροφορίες: Τηλ. 2106743149, e-mail dancetherapy@gadt.gr

 • "Τρέχοντα Συνέδρια"

 • Conference celebrating the 15th anniversary of the master’s program in DMT, UAB
  THE WORLD IS MOVING. BE MOVED

  Barcelona, 6 - 8 July 2018
  masterdmt.uab.cat

 • 3rd EADMT Congress CROSSING BORDERS AND THE IN-BETWEEN: DANCE MOVEMENT THERAPY AT THE LEADING EDGE
  Athens, 5 -7 October 2018
  eadmt.com

 • General Assembly EADMT 2018
  Athens, 7 - 8 October 2018
  eadmt.com

 • ADTA 53rd Annual Conference
  Bringing the Body and Creativity into Healing:
  The Art and Science of Dance/Movement Therapy

  Salt Lake City, Utah, U.S.A, 11-14 October 2018
  adta.org

Άρθρα και Videos για τη Χοροθεραπεία

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε επιστημονικά άρθρα και να παρακολουθήσετε videos σχετικά με την χοροθεραπεία.

 

supported by: droidshop.gr