Αρχική ΣελίδαΧοροθεραπείαΔραστηριότητεςΕκπαίδευσηLinksΜέληΕπικοινωνίαEnglish
Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος - Greek Association of Dance Therapists
Άρθρα και Videos για τη Χοροθεραπεία

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε επιστημονικά άρθρα και να παρακολουθήσετε videos σχετικά με την χοροθεραπεία.

Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος - Greek Association of Dance Therapists


Μέλη
Σταυροπούλου Ευρώπη – Χοροθεραπεύτρια

Η Σταυροπούλου Ευρώπη ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, το θέατρο και τον χορό από νεαρή ηλικία. Φοίτησε στην επαγγελματική σχολή θεάτρου του Άκη Δαβή και της Ρούλας Πατεράκη τα έτη 1993-1994 και στις σχολές χορού “Ανάλια” της Μαίρης Τσούτη, Χοροκίνηση κά.Αποφοίτησε μετά από τριετή εκπαίδευση στην Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας το 2004, ενώ ήδη από το 2003 και για τα επόμενα 4 χρόνια απέκτησε πρακτική εκπαίδευση και δούλεψε σαν Χοροθεραπεύτρια αρχικά στο Σχολείο ειδικής αγωγής του δήμου Ψυχικού και στη συνέχεια στο ΚΕΘΕΑ και στο σωματείο για την απεξάρτηση «Θησέας» στο Δήμο Καλλιθέας.
Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στην Ashtanga και την Ayengar yoga και διδάσκει yoga και κίνηση από το 2003.

Η Ύδρα την κέρδισε το 2006 και από τότε έως το τέλος του 2012 ζούσε εκεί όπου και διατηρούσε δύο ομάδες κίνησης. Το 2012 συνδιοργάνωσε το ''Μικρό Φεστιβάλ Χορού Ύδρας'' και συμμετείχε με το σεμινάριο Πρωτόγονης Έκφρασης με τίτλο «Ταξίδι στο σώμα». Στην Αθήνα πλέον, συνεργάστηκε με τις «Μικρές Ιστορίες», έναν χώρο δημιουργικής έκφρασης για παιδιά και το κλειστό πρόγραμμα του «18 Άνω» στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Επίσης συμμετείχε στο Φεστιβάλ “Παιγνιόθεν” και σε άλλες δράσεις με εργαστήρια κίνησης και happenings με σκοπό την επανοοικοιοποίηση των δημόσιων χώρων.

Από το 2013 διοργανώνει κύκλους Χοροθεραπευτικών σεμιναρίων σε συνεργασία με διάφορους φορείς και από το 2014 συνεργάζεται με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας όπου πραγματοποιεί θεματικά εργαστήρια και δράσεις Χοροθεραπείας.
Το διάστημα 2015-2016 παρακολούθησε τo σεμινάριο Εισαγωγής στην Ψυχανάλυση που διοργάνωσε το Τμήμα Εκπαίδευσης του 18 Άνω στο ΨΝΑ. Είναι μέλος της “Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας” και έχει διοικητικό ρόλο σ΄αυτήν, σαν μέλος του Δ.Σ. και της Εκπαιδευτικής Επιτροπής.